Repte

Orgull Llonguet és un col·lectiu de joves que va sorgir el 2014 per revolucionar festivament Palma i recuperar un producte local en extinció, el llonguet. La idea era fer la volta al malnom pejoratiu amb què s’anomena la gent de Palma i transformar-lo en una denominació per presumir. L'inici gràfic era força incert, ja que no es tenia molt clar com es consolidarien les accions, però es varen acordar els colors vermell i negre juntament amb el predomini del groc, amb la imatge d'un llonguet per reforçar la representació d’un panet que molts desconeixien. Amb el temps, haguérem de reformular-ho tot.

Solució

El rebranding es va fer el 2019 perquè tota l'estètica de les accions estava molt lligada a una tipografia feta a mà que es representava arreu i el predomini del groc com element principal va agafar molta de força. La victòria de la recuperació del panet va fer que tothom tengués molt clar què era un llonguet; per tant, no calia acompanyar el nom del col·lectiu amb la imatge. Les lletres són molt lliures, amb una composició en bloc, acompanyada del claim ‘A Ciutat feim poble!’ per reforçar els nous objectius de l'entitat.

Resultat

Avui, aquesta entitat no necessita presentació a Palma, ni arreu de Mallorca. El recorregut d'aquest grup amb les seves festes i les campanyes creatives de recuperació gastronòmica han demostrat l'èxit d'una bona feina i, evidentment, una identitat gràfica que marcarà els llonguets per molts anys.

www.orgullllonguet.com

Orgull llonguet, un dels moviments festius i gastronòmics més importants de Palma i Mallorca.

Roqueta idees mediterrànies SL

Passatge Guillem de Torrella 2,

07002 Palma, Illes Balears

Tel. 871 934 438

info@roquetaidees.com