Repte

El projecte BLUEISLANDS agrupa 14 socis de vuit països en un esforç sistemàtic per identificar, abordar i mitigar adequadament els efectes de la generació de residus a les illes mediterrànies com a conseqüència del turisme. L'objectiu era fer una campanya per captar l'atenció del turista que visita els països del Mediterrani en què es demanava civisme. També s’hi explicava per què i quin efecte té el turisme en el medi ambient.

El lloc prioritari on es va aplicar la campanya era als aeroports, però tenia moltes més variants a les zones turístiques.


Solució

El lema que es va proposar va ser ‘Don't leave your waste unattended’. Un missatge molt sentit dins els aeroports i que el turista identifica com a avís perquè no deixin l'equipatge abandonat. Però volíem anar més enllà i fer-ne visible la causa. Per això, vàrem fer la mar i una platja plena de plàstics variats i habituals que s’engolien una turista menor que, en certa manera, és víctima de la irresponsabilitat dels adults. A més, hi surt un turista al fons per fer entendre a qui va dirigit aquest missatge, juntament amb un paisatge neutral de manera que es pot aplicar a qualsevol zona de la Mediterrània amb platja. La tipografia també havia de tenir present els diferents idiomes prevists per a la campanya.

Resultat

Una campanya multifuncional, amb una estètica i un missatge molt clar, disponible i present a totes les institucions del Mediterrani que la vulguin difondre. Un treball que, per a nosaltres, ens ha estat fàcil gràcies al coneixement que tenim de la temàtica i per la bona dinàmica de les institucions que l’impulsaven.

interreg-med.eu

Roqueta idees mediterrànies SL

Passatge Guillem de Torrella 2,

07002 Palma, Illes Balears

Tel. 871 934 438

info@roquetaidees.com